3. Enkelt, behagligt och effektivt: alla kan lära sig det. Resultat redan från början.

Eftersom TM-tekniken är helt naturlig och lätt kan vem som helst lära sig den, oavsett kultur, religion eller utbildning. Var och en som kan tänka, kan lära sig TM. Det kräver inte heller lång träning, man behöver bara få instruktion om hur man sätter igång processen och resten sker av sig självt. Därför kan de flesta TM-utövare få resultat redan från början.

Även barn med ADHD, som normalt har svårt att sitta helt stilla i 10 minuter, upplever att det går lätt med TM eftersom tekniken inte kräver någon koncentration. Barn tycker i allmänhet om att utöva TM. De personer som tidigare har lärt sig andra meditationstekniker utan framgång, kan lätt lära sig TM. Bristen på framgång med annan teknik beror inte på dem själva utan handlar om fel tolkning av vad som är verklig meditation.

För mer information: Hur lär jag mig TM?