Äntligen ett lyft för våra skolor!

Skolledare Ashley Deans, Ph D, delar med sig av sina erfarenheter av en unik effektiv pedagogik.

Västerås:
När: Måndag 12 september, kl. 18.30
Var: Hjärtpunkt Skiljebo, Skiljeboplatsen 1, Skiljebocentrum

Eskilstuna:
När: Tisdag 13 september, kl. 18.30
Var: Contrast-salen, Stadsbiblioteket

Utbildning utan stress utvecklar elevernas fulla potential

Stress, ångest, mobbning och skolk förekommer praktiskt tagit inte på Ashley Deans skola. Hans elever har bland de bästa skolresultaten i USA och de har bl. a. vunnit fyra världsmästerskap i kreativ problemlösning. De lär sig hur de kan utveckla sin potential.

Ashley Deans skola, och hundratals andra skolor världen över visar på synnerligen goda resultat. Detta program kan lätt införas även i Sverige.

Stressfri skola

15 minuters stillhet två gånger om dagen

Den viktigaste delen av Quiet Time-programmet är en enkel mental teknik, Transcendental Meditation (TM) som utövas ett par gånger under skoldagen av både elever och lärare. Den är lätt att lära sig, och även barn med ADHD kan utöva den. TM-tekniken har djupgående effekter och eleverna utvecklar hjärnans kapacitet, vilket kan utläsas av förbättrade studieresultat och positivt beteende.

Enkelt, effektivt och värdefullt

Under de senaste 8 åren har skolmyndigheten i San Fransisco genomfört 17 studier på Transcendental Meditation vid 4 skolor. Resultatet av en enkät som gick ut till 700 lärare och elever som lärt sig TM, visade att 95 % av dem tycker att TM är enkelt, effektivt och värdefullt.

Man fann en signifikant minskning av ångest, depression och utbrändhet bland lärarna. Och bland eleverna minskad stress, trötthet och depression och dessutom förbättrade relationer, självförverkligande samt bättre studieresultat.

Jim Dierke

“Quiet Time” (Stressfri skola) är det effektivaste programmet som jag har träffat på under mina 40 år som skolledare. Det hjälper eleverna och ger dem ett synnerligen värdefullt verktyg i livet. Det kan faktiskt rädda liv.”
James S. Dierke, Executive Vice President, American Federation of School Administrators

När Hollywoodregissören David Lynch besökte Ashley Deans skola, blev han så imponerad att han sedan bildade en stiftelse, i syfte att stödja skolor runt om i världen som vill ha TM på schemat. Tack vare stöd från många företag, som Microsoft, och generösa bidragsgivare, som Paul McCartney och Cameron Diaz, har idag 240 000 elever vid fler än 400 skolor världen över infört Quite Time och lärt sig Transcendental Meditation.

Fler och fler statliga institutioner stödjer skolor som använder Transcendental Meditation i undervisningen, bl. a. i USA, Mexico, Brasilien och Storbritannien.

Kom och lär dig mer om hur svenska skolor kan förbättras!

Ashley Deans

Välkommen till en föreläsning med skolledare Ashley Deans som berättar mer om hur Quiet Time-programmet fungerar. Hur kommer det sig att det är så effektivt? Och hur lär man sig? Han redogör också för hur var och en kan lära sig denna teknik på allmänna kurser och hur skolor lätt kan införa den.

Här är en innovativ lösning som kan förändra framtiden för många elever och lägga grunden för den högkvalitativa utbildning Sverige behöver!

Reservera din plats:

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Välj plats för bokning:

Du får en anmälningsbekräftelse när vi reserverat din plats.

Arrangör: www.stressfriskola.se