8-årig pojke lär sig TM – märkbara effekter redan efter en vecka

Följande berättelse är från en ensamstående mamma i Skåne vars 3 barn nyligen lärde sig Transcendental Meditation.

Min åttaårige pojke hade stora problem att fungera i skolan. Hemma var det mycket bråk mellan honom och syskonen och han fick ständiga utbrott. Det var ofta konflikter i skolan med andra elever och lärare. Han hade svårt med sin aggressionskontroll och hade låg frustrationsnivå. I klassrummet var han orolig, hade svårt att koncentrera sig och sitta stilla och störde de andra eleverna.

Precis innan han lärde sig meditera kontaktade skolan mig för de var oroliga och visste inte hur de skulle hantera honom, många elever var rädda för honom. Han hade jättesvårt att somna på kvällarna vilket resulterade i att det gick nästan inte att få upp honom till skolan och han kom nästan alltid för sent. Att han inte fick sin sömn gjorde även att humöret blev ännu sämre.

Han lärde sig meditera precis innan sportlovet. Redan efter lovet hade det märkbar effekt. Han blev lugnare och gladare. Allt lugnade ner sig betydligt i skolan. Det var mindre konflikter och plötsligt fick han kompisar som ville leka med honom. Även skolpersonalen har märkt positiva förändringar. Han stör inte längre de andra eleverna på lektionstid och de säger att han är lugnare och att han kan hantera motgångar på ett annat sätt.

Hemma är det en stor förändring. Han kan ta tillsägelser utan att få ständiga utbrott. Han fungerar tillsammans med sina syskon och de kan numera leka tillsammans utan att det blir bråk och slagsmål. Sömnen fungerar bra, han somnar utan problem på kvällen och vaknar ofta av sig själv på morgonen och han är nu i princip alltid i tid till skolan.

Han mediterar varje morgon och eftermiddag. Man märker direkt efter att han mediterat hur han blir lugnare och gladare direkt, det är något han märker själv också. Han säger också själv att han är ”lugnare i kroppen” och klarar av att sitta stilla bättre i skolan. En rolig sak är även att självförtroendet blivit bättre. Efter att ha mediterat ett tag valde han plötsligt att köpa helt andra färgglada kläder än att gå omkring i de svarta kläderna han gjort förut.

Helt klart är han i en ständig positiv utveckling för varje dag sedan han lärde sig meditera.