TM-tekniken hjälper skolungdomar i Brasilien att bli av med stressen

Bättre betyg och bättre provresultat, minskad stress och mindre oro, större lycka och mer inre frid.

Det är prognosen för mer än en miljon elever i 1.000 skolor i Brasiliens näst största stad, Rio de Janeiro, som snart kommer att få chansen att meditera två gånger dagligen under lektionstid.

I en tv-rapport nyligen presenterade den internationella nyhetsbyrån, Agence France-Presse, elever och lärare som praktiserar Transcendental Meditation som en del av ett nytt program som är på väg att införas som en del i skolarbetet.

I TV-rapporten beskriver en ung elev sina erfarenheter: ”Det är riktigt bra. Jag känner mej lugnare och jag har blivit bättre på att hantera saker och ting.”

Projektet är ett samarbete mellan Rio’s Utbildnings Institution och David Lynch Foundation, som finansierar “Quiet Time” / Transcendental Meditation runt om i världen. Hittills har mer än 150.000 elever lärt sig att meditera, och nu finansierar även stiftelsen Transcendental Meditation för krigsveteraner som lider av PTSD, hemlösa vuxna, indianer på reservationer, och fångar och vakter i fängelser. (Se David Lynch Foundation-projekt)

Enligt Joan Roura, chef för David Lynch Foundation i Brasilien, kommer det positiva inflytande av att så många studenter mediterar att sträcka sig långt utöver de berörda personerna själva. ”När en stor grupp människor mediterar på samma ställe, utstrålas en kraftfull fredsskapande effekt på hela den omgivande befolkningen, vilket neutraliserar stress och negativitet vilka är upphoven till brott och våld. Dessa mycket stors grupp-meditationer kommer att främja freden i landet, och med tillräckligt många elever, kan det faktiskt även bidra till att främja fred i världen.”

Titta på videon nedan för att se David Lynch med 5.000 barn i Brasilien som redan lärt sig Transcendental Meditation.