Norwich University undersöker fördelarna med TM på kadetter

Banbrytande forskning som just nu pågår vid USAs äldsta privata militärhögskola, Norwich University i Northfield, Vermont, har funnit att Transcendental Meditation effektivt förbättrar resultaten av akademiska studier och militär utbildning.

I videon nedan berättar konteramiral Richard W. Schneider (pensionerad från kustbevakningen), som är ordförande för Norwich University, tillsammans med sina elever, lärare och forskare, om sina erfarenheter med TM tekniken.

Resultaten från den inledande fasen av en långsiktig, randomiserad, kontrollerad studie av kadetter av effekterna av TM på psykiskt lidande och motståndskraft, presenterades av Carole Bandy, Ph.D., Norwich, professor i psykiatri och huvudtalare vid det nationella toppmötet ”Resilience, the brain och meditation” som hölls i Washington, DC den 3 maj 2012.

Nedan presenteras Dr Bandy resultat, och erfarenheterna av några av deltagarna i forskningen vid Norwich:

Brandon Jennings, Senior, kadettkåren vid Norwich University:”Jag lärde mig meditera och började märka skillnaden direkt. Jag blev piggare och när jag mediterade blev min kropp mer avslappnad. Mitt sinne upplivades efter varje gång jag mediterat och den terminen fick jag den högsta GPA (medelsnittsbetyg) jag någonsin fått, 23 poäng, på det högsta antal kurser jag någonsin klarat att ta”

”Jag lärde mig meditera och började märka skillnaden direkt. Jag blev piggare och när jag mediterade blev min kropp mer avslappnad. Mitt sinne upplivades efter varje gång jag mediterat och den terminen fick jag den högsta GPA (medelsnittsbetyg) jag någonsin fått, 23 poäng, på det högsta antal kurser jag någonsin klarat att ta. ”

Ray Witkowski, Freshman, kadettkåren vid Norwich University:”Jag skulle nog säga att den största fördelen är att man får mer energi. På gymnasiet brukade jag dricka en hel termos full med kaffe varje dag och det behöver jag inte göra det längre. Det känns bra att inte vara beroende av sådana saker och bara kunna klara sig själv.”

Felicia Jones, senior, kadettkåren vid Norwich University:”Jag var skeptisk i början, men nu när jag har lärt mig meditera, tycker jag att det är toppen. Jag märkte direkt de positiva effekterna. Jag är senior och jag har aldrig kommit över ett betyg på 3,0. Denna termin har jag fått 22 poäng, gjort 4 laboratoriestudier fått ett GPA på 3,6. Jag tror inte att det bara är att jag blivit smartare av TM, utan jag tror också att det har hjälpt mej att fokusera bättre, vilket leder till att jag får ut mer av mina studier.”

Sam Lieber, junior, kadettkåren vid Norwich University:

”Jag älskar TM, det är fantastiskt, det känns bra.

Jag vill definitivt ha tekniken med mig genom min militära karriär.”

Kommentarer av Richard W. Schneider, Ph.D., VD, Norwich University:

”Jag tror att TM kommer att ge oss en helt annan möjlighet, en ny dimension för att integrera allt detta – förbättra prestanda i alla dessa områden. Jag har tidigare inte hittat något annat som kunnat göra det.”

För att se Dr Carole Bandy presentera forskningen som nämns ovan, liksom hela toppmötet om ”Resilience, the Brain and Meditation”, KLICKA HÄR.

Norwich universitet är födelseplatsen för det amerikanska programmet Officer Training Corps (ROTC), och var den första militära skolan i USA som accepterade kvinnor.